Custom Box

This is a CMS box edited from admin panel. You can display a box in the left or right side.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed velit urna, elementum at dignissim varius, euismod a elit. Praesent ornare metus eget metus commodo rhoncus.

Read more

Tips

Levensduur laptop batterij verlengen

Een Lithium-Ion laptop batterij heeft als nadeel dat deze continue aan vermogen verliest. hier kan je jammer genoeg niets aan doen maar er zijn wel enkele tips om de levensduur van je laptopbatterij te verlengen. een Laptopbatterij gaat gemiddelt 3 jaar mee, maar bij verkeerd gebruik kan dit al vele malen sneller gebeuren.

Hoe verleng ik de levensduur van mijn laptop batterij ?

Laat uw laptopbatterij niet volledig leeg gaan.

Over dit punt bestaat veel verwarring. Bij eerdere batterijtechnieken was het noodzakelijk de accu periodiek volledig te ontladen. Dit om het zogenaamde ‘geheugeneffect’ te voorkomen. De accu leverde weer betere prestaties na een aantal keren volledig ontladen. Bij de Lithium-Ion accu’s is periodiek ontladen echter zeer af te raden. Wanneer u een Lithium-Ion accu volledig ontlaadt, loopt u het risico het interne circuit van de accu onherstelbaar te beschadigen! Het gevolg is dat de accu in één keer een groot deel van de capaciteit kwijtraakt, of zelfs geheel niet meer functioneert.

Sluit uw laptop aan het stroomnet aan wanneer hij hierom vraagt.

Wanneer het besturingssysteem een melding geeft dat de laptop batterij bijna leeg is, sluit dan zo snel mogelijk de laptop aan op het stroomnet. De levensduur van de accu daalt sneller wanneer de acculading beneden ongeveer 20% komt. Daarnaast dient u te voorkomen dat de accu volledig wordt ontladen. Dit kan onherstelbare schade aanbrengen aan de accu. Zie: Voorkom volledig ontlading van uw accu.

Verwijder de laptopbatterij wanneer de oplader is aangesloten.

Veel mensen gebruiken de batterij van de laptop niet in alle gevallen. Soms zelfs sporadisch. Indien dit het geval is, raden wij u aan de batterij uit uw laptop te verwijderen en in een koele omgeving te bewaren. Hierdoor zult u de levensduur van de accu aanzienlijk verlengen. U kunt de accu het beste bewaren met een halfvolle acculading voor minimale slijtage.

Stel de laptop batterij niet bloot aan hoge temperaturen

Bewaar de laptop batterij in een koele omgeving. Bij een koele omgevingstemperatuur (tot 0 graden) neemt de capaciteit minder snel af dan bij een hoge omgevingstemperatuur. Het wordt niet aangeraden de laptop batterij te bewaren in de koelkast of vriezer. Voorkom zoveel mogelijk blootstelling aan hoge temperaturen.

Bewaar de batterij met een halfvolle lading

Gaat u op vakantie of gebruikt u de laptop batterij een tijdje niet, laat hem dan voor ongeveer 50% op en berg hem dan op buiten de laptop